"Pyhiinvaellus voidaan ajatella ulospäin suuntautuvaksi mystiikaksi,
aivan kuten mystiikka on sisäänpäin suuntautunutta pyhiinvaellusta."
(Edith & Victor Turner, 1978)

torstai 27. maaliskuuta 2014

Pyhiinvaelluksia 2014

Laajemmat kirjoitustyöt pyhiinvaelluksesta odottavat vuoroaan väitöskirjan jälkeen, mutta käytännön kävelyä on sentään luvassa piakkoin. Tässä tiedot vaelluksista, joita itse ohjaan.

Vampulassa su 6.4. klo 12 on luvassa lyhyt esitelmä pyhiinvaelluksesta ja luonnosta. Sen jälkeen urheilumajalta vaelletaan hienoja harjureittejä. Ehtoollishartaus näköalalaavulla.

Kesäkuussa on tarjolla pidempi Pyhät polut –vaellus. Itse olen opastamassa tällä kertaa Valamon ja Lintulan suunnalta lähtevää ryhmää, joka kävelee ja soutaa kirkkoveneellä Enonkoskelle kesäkuun toisella viikolla. Koko Pyhien polkujen vaellustarjonnan ja ilmoittautumisohjeet löydät tästä.

Syksyinen Kivikirkkojen vaellus laajentuu kaksipäiväiseksi. La 13.9. pyhiinvaelletaan Kirkkonummelta Meikon halki Siuntioon, jossa yöpyminen kylpylässä. Sunnuntaina jatketaan Lohjalle. Mukaan voi tulla yhdeksi tai kahdeksi päiväksi, mutta toki suosittelen koko matkaa: silloin vaikutus on suurin. Lisätietoa myöhemmin.

Muista pyhiinvaelluksista löydät tietoa täältä.

3 kommenttia:

  1. Käytännön kävelylle olen lähdössä 27.4. Pamplonaan ja sieltä kuukaudeksi kohti Santiago de Compostelaa.
    Siunattua pääsiäisviikkoa. Arja

    VastaaPoista
  2. Hei, kysyisin tuosta Kivikirkkojen vaelluksesta. Onkohan lähtöpäivä la 13. vai su 14.9.2014? Kirkko ja kaupunki -lehdessä oli tänään myös päivämäärinä 14.-15.9.2014.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos huomiosta! Lähtöpäivä tosiaan la 13.9., toinen vaelluspäivä su 14.9.

      Poista